MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Uwaga kierowcy! Zmiany w ruchu na S61

Uwaga kierowcy! Zmiany w ruchu na S61

Motocyklista wpadł do rowu na DK 22 w gminie Stare Pole

Motocyklista wpadł do rowu na DK 22 w gminie Stare Pole

Polecamy

Nie daj się nabrać, nawet jeśli to atrakcyjna inwestycja – oszuści działają

Nie daj się nabrać, nawet jeśli to atrakcyjna inwestycja – oszuści działają

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu