MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Knedliki – niemal do każdego dania

Knedliki to zasadniczo nadziewane kluski z ziemniaków lub bułki, często podawane w formie plastrów jako dodatek do dań głównych i pobocznych.

Knedliki pasują prawie do wszystkiego, od zup, przez drugie, do deserów. Knedliki podaje się także na słodko, z owocami (truskawki, śliwki, morele), z polewą czekoladową lub maślaną, bitą śmietanę lub cynamonem.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Znaleziono fragmenty najstarszego znanego pomnika na cmentarzu komunalnym w Krakowie

NOWE
Znaleziono fragmenty najstarszego znanego pomnika na cmentarzu komunalnym w Krakowie

Spotkanie z Krzysztofem Baranowskim z cyklu „Opowieści z podróży”

NOWE
NASZ PATRONAT
Spotkanie z Krzysztofem Baranowskim z cyklu „Opowieści z podróży”

Polecamy

Nowa miotła dopiero się rozpędza. Zamojskie TBS ma nowego szefa

Nowa miotła dopiero się rozpędza. Zamojskie TBS ma nowego szefa

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!